Filmen en fotograferen met je Smartphone

De beste camera is de camera die je bij je hebt, en dat is vaak de Smartphone! We hebben er bijna allemaal één, en we gebruiken hem niet alleen om te bellen, maar ook om van tijd tot tijd te fotograferen of misschien wel zelfs om af en toe een aardig filmpje te schieten. Maar weten we ook hoe we dat beter kunnen doen? Welke instellingen en apps hier het beste voor zijn? Geïnteresseerd in het maken van betere foto’s en films met de smartphone? Bij de Videoclub Borne start een cursus ‘Filmen en fotograferen met de Smartphone’!

De cursus zal allereerst ingaan op het algemene gebruik van de smartphone: je leert omgaan met de vele instelmogelijkheden, je laat hem voor je werken zoals jij dat wilt en je leert functies die je nog niet eerder ontdekt had. Daarnaast gaat de cursus in op de verschillende standaard en niet-standaard aanwezige apps om foto’s en video’s te maken of te bewerken. Tot slot op de mogelijkheden om foto’s en video’s te uploaden naar het internet of naar de eigen computer. De cursus richt zicht  op zowel de i-phone als de Android systemen.

De cursus bestaat uit twee delen van 5 lessen op de donderdagavond (zie Filmen & fotograferen met je Smartphone, rechter kolom, voor de data) van 20:00-22:00uur en wordt gegeven door (wizzkid Smartphones) Anja Jansen. De cursus wordt gegeven “Op afstand” met ZOOM (zie ook onze ZOOM handleiding). De prijs bedraagt 57,50 euro per deel (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief hands-out) en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook deelnemen aan alle andere Clubavonden en Praktijkavonden (ook met ZOOM).

Zie ook de on-line verslagen van de vorige editie. Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-41578278).

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 55 leden. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl (Clubprogramma, Cursussen en Actueel), de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.