Buiten de club activiteiten

(redactie Lau)

Zaterdag 18 januari 2020: Excursie Othmar bierbrouwerij Ootmarsum

Op zaterdag 18 januari waren we met 13 leden van de Videoclub Borne op bezoek bij de Othmar bierbrouwerij. Een compacte maar prachtige brouwerij aan het Commanderieplein in Ootmarsum. Allereerst togen we naar de zolder waar de vele zakken mout al gereed lagen. Onze excursieleider vertelde ons allereerst uitgebreid over alle 4 de ingredienten voor het maken van bier: water, graan, hop en gist. Ook de oorsprong van de koningsnaam Othmar (vandaar ook Ootmarsum) wordt ons bijgebracht. Vervolgens wordt ons in het restaurant bij de koperen brouwketels het brouwproces met de verschillende kookstappen uitgelegd. Tenslotte wordt aan de overkant de bottelarij toegelicht. Na de smakelijke maaltijd kwamen we al snel tot de conclusie dat we nu zelf wel aan de slag kunnen gaan. Een weer zeer geslaagd uitje van de Videoclub Borne! Zie nog hier voor meer informatie, hierboven een filmpje van ons clublid Joke en hieronder de foto’s van Henk en Tyron.

Vrijdag 21 juni 2019: Registratie Musilon UT 

Deze vrijdag maakten we een registratie van een uitvoering van Musilon, de studenten Vocal Group van de Universiteit Twente. Sinds 1987 zingen zij vol enthousiasme lichte muziek (jazz, pop, rock), zowel a-capella als met begeleiding. Inmiddels is Musilon uitgegroeid tot een koor van ongeveer 60 leden. Zie hierboven voor een korte impressie, zie hun website voor meer achtergrondinfo. Opgenomen met de apparatuur van de Videoclub Borne: de Panasonic HC-X920 camera en de Zoom H2 digitale recorder (beide geluidopnamen zijn 50/50 gemengd).

Maandag 11 maart 2019: Infoavond Filmen met systeemcamera’s

Bij de Videoclub Borne een infoavond Filmen met systeemcameras. Een systeemcamera is een digitale camera met verwisselbare lenzen zonder een (opklapbare) spiegel voor het zoeker-systeem. In grootte, mogelijkheden en beeldkwaliteit vinden systeemcamera’s het midden tussen spiegel-reflexcamera’s en compact camera’s. Systeemcamera’s bevatten vaak een sensor die veel groter is dan die van de meeste compact camera’s (wat de selectieve scherptediepte (Bokeh) beter mogelijk maakt). Tegenwoordig worden systeemcamera’s, naast het fotograferen, dan ook steeds meer voor (video) filmen gebruikt.

Namens de firma CameraTools uit Apeldoorn verzorgde Frank Doorhof deze avond. Frank Doorhof is een zeer aansprekende en grote naam binnen de fotografie/video , zie o.a.

Als een ware entertainer bracht Frank een erg interessante avond met tal van wetenswaardigheden over het filmen, maar ook over het vervolgens monteren van je geschoten materiaal. Bedankt Frank!

Zondag 10 juni 2018 Koets’n Keerls Twenterit Borne e.o.

Op 10 juni 2018 organiseerde de Koets’n Keerls de Twenterit in en rondom Borne. Ik was erbij en maakte na afloop deze sfeerimpressie. Opnamen en montage door Lau.

Zondag 25 maart 2018: Meer-camera registratie Boorn to make Music

Muziektheater Capriccio’97 is jaarlijks te vinden op het muziekevenement “Boorn to make Music” in het Kulturhus van Borne, een middag met Bornse muziekverenigingen. De filmopnamen van dit optreden in 2018 zijn gemaakt door André Bourgonje, René Nijkamp en Fred Boender, leden van VCB (Videoclub Borne). Montage van de filmbeelden door Fred Boender.

Zaterdag 20 januari 2018: Instituut Beeld en geluid Hilversum.

Met de Videoclub Borne op excursie naar het Instituut voor Instituut voor Beeld en Geluid. Daarna ook lekker gegeten bij restaurant/Proeverij De open keuken (foto’s Bert en Fred).

Zaterdag 2 december 2017: meer-camera registratie Flageolettes & Zwingkoor

Vanavond mer de Videoclub Borne (René, Lau, Harry en André) een meer-(4)-camera registratie gemaakt van het concert bij het 25-jarig bestaan van het Almelose Zwingkoor. Zij traden op in het theaterhotel Almelo en met in het voorprogramma de swingende 4-koppige damesband De Flageolettes. René gaat het monteren tot één lopend geheel.
Zaterdag 14 oktober 2017: Stoomzagerij Nahuis Groenlo

We zijn met de Videoclub Borne op bezoek bij een draaidag van de Stoomzagerij Nahuis in Groenlo. Met maar liefst 5 camera’s leggen we de stoomketel, de houtzagerij en de timmerwerkplaats vast (alles was in vol bedrijf). Lau had de 5-shots methode uitgelegd (zie filmpje) en de découpage was dus geen probleem meer. Daarna nog lekkere schnitzels gegeten bij restaurant Wissink in Groenlo!