Over de Videoclub Borne (VCB)

Mail de Videoclub Borne: mailto:info@videoclubborne.nl

De Videoclub Borne (VCB) is een (geregistreerde) vereniging van amateur filmers uit Borne en omstreken (Hengelo, Almelo, Delden, …). Het doel van de vereniging is het actief bevorderen van de amateur (video) filmkunst en dus (vooral) het samen maken van steeds betere films. Onze activiteiten zijn (1) de clubavonden (met diverse gastsprekers en de laat-maar-zien avonden), (2) de cursusavonden en (3) de praktijkavonden. 

Specifiek voor de ondersteuning van nieuwe leden bieden we de volgende cursussen aan:

  • De Praktijk: De basis van het (video) Filmen en Monteren.
  • Workshop Windows bestandsbeheer.
  • Het maken van Drone video’s.
  • Cursussen video editing: werken met de video montage programma’s (Windows) MagiX Video De Luxe, (Apple) iMovie (5 avonden per cursus).

Ook bieden we je persoonlijke hulp bij computer en/of video problemen en kun je, als je dat wilt, deelnemen aan projecten of de Filmen op lokatie middagen waarin je samen met meer ervaren clubleden meer-camera registraties en andere films leert maken. Tot slot gaan we enkele malen per seizoen op excursie (november 2021 naar de ambachtelijke distilleerderij Kalkwijck in Vriezenveen (van de Kozakkenruter) en in maart 2022 samen naar het Twents Festival van de Korte film’ (Oldenzaal)).

Docente Lisette tijdens de i-Movie cursus

Naar de VCB Brochure