Hogenbijl Stimuleringsprijs 2021

Videoclub Borne wint Hogenbijl stimuleringsprijs van 750 euro

(ontvangen mail filmcommissie Hogenbijl Fonds) 

Beste Lau en anderen van de Videoclub Borne,

In 2020 is het amateurfilmen door Covid-19 sterk onder druk komen te staan. Veel videoclubs hebben hun activiteiten (grotendeels) moeten opschorten omdat er geen fysieke bijeenkomsten konden en mochten worden georganiseerd. Een aantal clubs is niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft gezocht naar mogelijkheden om het ritme van de clubavonden vast te houden. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het internet. Hierdoor konden de leden actief blijven en zichzelf verder ontwikkelen op filmgebied. Videoclub Borne is daar een van.

Het Hogenbijl Fonds is een cultuurfonds dat is opgericht vanuit de nalatenschap van muziekliefhebber en amateurfilmer Henny Hogenbijl. Jaarlijks kent het fonds een prijs toe aan een persoon of organisatie die zich bezighoudt met filmen op amateurbasis en een andere prijs aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de sector professionele klassieke muziek. In dit uitzonderlijke jaar wil het fonds daarnaast drie stimuleringsprijzen van €750 toekennen aan videoclubs die door hun flexibiliteit en inventiviteit de amateurfilmer zijn blijven ondersteunen. Videoclub Borne is een van deze clubs. Met deze stimuleringsprijs hoopt het Hogenbijl Fonds de videoclub de mogelijkheid te bieden iets extra’s te doen en ook om de activiteiten van de club onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

Van harte gefeliciteerd!

==================

De andere filmclubs die in 2021 een stimuleringsprijs zullen ontvangen zijn de Haagsche Amateur Filmclub en de Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL).

De Hogenbijl Prijs ter waarde van €15.000 zal in 2021 toegekend worden aan De Videomakers.