Portretfilm maken

In het seizoen 2020-2021 geven we voor de tweede maal de workshop Portretfilm maken. Als filmer zoek je zelf een thema/verteller en werk je gedurende acht maanden aan Story-telling (de verhaal ontwikkeling), je interview techniek, het filmen en uiteindelijk het monteren van je eigen film.

Deze erg leerzame workshop is bedoeld voor de meer gevorderde filmmaker, d.w.z. we gaan er van uit dat je weet hoe je goede filmopnames en een goede montage maakt (zie de aspecten van de basiscursussen  Filmen/Monteren voor beginners) en dat je zonder verdere hulp een Windows of Apple montage programma kunt gebruiken, zie onze montage cursussen (Apple FCP-X of Windows-10 MagiX).

De workshop Portretfilm maken is vooral interessant als je in één jaar een goed beeld wilt krijgen van alle aspecten van het maken van een documentaire film: de research, de verhaal opzet (story-telling aspecten als premisse, synopsis (samenvatting) en je structuur uitgewerkt in een step-outline (de scènes van je filmverhaal)), je interview plan en techniek.

De workshop start donderdag 10 september 2021 (20:00-22:00uur) met een introductie (“Op afstand” met ZOOM), wordt daarna tweewekelijks (m.u.v. de schoolvakanties) gehouden en afgesloten met een première op donderdag 22 april 2021. De workshop wordt begeleid door Lau Hopmans en Jan Kupper van de Videoclub Borne. Zie alle data  (de rechter kolom) voor de betreffende avonden.

Meedoen aan de introductieavond is gratis, maar wil je komen, dan wel (per email: lau@hopmans.demon.nl) even opgeven bij Lau Hopmans. Voor meer info, bel tel. 06-41578278 (Lau Hopmans). De kosten voor de workshop zelf bedragen het lidmaatschap van de Videoclub Borne (75 euro per seizoen).

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 55 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf en samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl voor meer details, de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.