Portretfilm maken

De Videoclub Borne start in het seizoen 2019-2020 met een workshop Portretfilm maken. Als filmer zoek je zelf een thema/verteller en werk je gedurende acht maanden aan Story-telling (de verhaal ontwikkeling), je interview techniek, het filmen en uiteindelijk het monteren van je eigen film.

Deze erg leerzame workshop start donderdag 29 augustus (20:00-22:00uur) met een introductie, wordt daarna tweewekelijks (m.u.v. de schoolvakanties) gehouden en afgesloten met een première op donderdag 23 april 2020. Deze workshop is vooral interessant als je in één jaar een goed beeld wilt krijgen van alle aspecten van het maken van een documentaire film: de research, de verhaal opzet (story-telling aspecten als premisse, synopsis (samenvatting) en je structuur uitgewerkt in een step-outline (de scènes van je filmverhaal)), je interview plan en techniek en uiteindelijk de filmmontage. De workshop wordt begeleid door Lau Hopmans en Jan Kupper van de Videoclub Borne. Daarnaast gaan we in februari 2020 je eerste montage bekijken samen met de professionele filmmaakster Ingrid Kleinsman (zie www.fensfilm.nl). Zie alle data  (de rechter kolom) voor de betreffende avonden.

Als lid van de Videoclub Borne, kun je naast de workshop in de tussenliggende weken (op de woensdag praktijkavonden) je nog verder verdiepen in het maken van filmopnamen en/of de techniek van de filmmontage. Heb je nog geen ervaring met monteren, volg dan één van de videomontage cursussen van de videoclub (Apple iMovieFCP-X of Windows10 MagiX).

De introductie avond op donderdag 29 augustus begint om 20:00uur en wordt gehouden in De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne, tel. 2669517 (zij-ingang rechts-achter de Baptistenkerk). De toegang is gratis, maar wil je komen, dan graag even opgeven bij Lau Hopmans, liefst per email: lau@hopmans.demon.nl of tel. 06-23408748. De kosten bedragen het lidmaatschap van de Videoclub Borne (75 euro per seizoen, inclusief alle hand-outs en consumpties).

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 50 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf en samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl voor meer details, de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.