Cursus iMovie video montage (Apple)

Altijd al aan de slag willen gaan met je eigen videomateriaal? Met iMovie maak je in een handomdraai de mooiste films, waarna je deze in een paar simpele stappen kunt delen met vrienden en familie. Tijdens de iMovie montage cursus leer je niet alleen hoe je schitterende films met flitsende overgangen maakt, maar leer je ook hoe je deze op een website zet, naar YouTube publiceert en hoe je een versie maakt voor iPod, iPhone en de Apple TV.

iMovie is een Apple programma en draait alleen op Apple computers. Cursisten worden dan ook verzocht zoveel mogelijk hun eigen macbook of macair mee te nemen. Heb je deze nog niet, dan kun je wellicht meekijken met een van de andere cursisten. Tijdens de curus leer je in 5 lessen stapsgewijs hoe je je eigen film kunt maken:

  • Overzicht, interface, project maken, bewerken (importeren, knippen, plakken en herstellen),
  • Muziek downloaden en invoegen, de kleuren in het beeld veranderen, overgangen gebruiken,
  • Laten zien wat je met green-screen kunt doen, beelden versnellen of vertragen, titels toevoegen,
  • Voice-overs toevoegen , hoe deel je je video? YouTube++,
  • Een eigen vakantievideo maken. Overige vragen.

De cursus wordt gegeven op de woensdagavond, van 20:00-22:00uur (voor de data, zie Clubavonden/iMovie, rechter kolom) door Lisette Nijhuis (zie ook haar YouTube Vlogkanaal). De cursus wordt gegeven in De Fontein, Twijnerstraat 6 te Borne (naast de Baptistenkerk). De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief consumpties en hands-out) en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer wèl alle Clubavonden en Praktijkavonden bezoeken.

Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-41578278). Het minimaal aantal deelnemers is 5, het maximaal aantal deelnemers is 10.

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 50 leden. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl (Clubprogramma, Cursussen en Actueel), de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.