Een reactie plaatsen

Welkom op de website van VideoClub Borne (VCB)

Mail de Videoclub Borne: info@videoclubborne.nl

Corona virus Vanwege (1) de al genomen landelijke maatregelen, (2) de verwachte ontwikkelingen m.b.t. de verspreiding van het virus, (3) dat de beste aanpak toch is persoonlijke contacten even zoveel mogelijk te vermijden, (4) de leeftijdsopbouw van onze clubleden, zijn alle activiteiten van de Videoclub Borne in De Fontein vervallen. Op dit moment bekijken we de mogelijkheden voor het werken op afstand, zie hier. In augustus bekijken we dan de situatie en hoe we het beste verder kunnen gaan met onze videoclub!

De VideoClub Borne (VCB) is een (geregistreerde) vereniging van amateur filmers en bestaat sinds mei 2001. Het doel van de vereniging is het actief bevorderen van de amateur (video) filmkunst in Borne en omstreken. Onze activiteiten zijn bijvoorbeeld het volgen van cursussen en workshops, uitnodigen van gastsprekers en (vooral) het samen maken van steeds betere films. 

Specifiek voor de ondersteuning van nieuwe leden bieden we het volgende aan:

  • Praktijkavonden Filmopnamen maken en Montage techniek: met onderwerpen als de bediening van de camera, standpunten (waar zet je de camera neer), kaders (close-up, medium of totaal in beeld), compositie (hoe maak je een mooi plaatje, hoe zorg je voor meer diepte in je beeld) en waar moet je op letten bij het monteren van je films.
  • Workshop Windows bestandsbeheer (waar staan en zet je je bestanden op je computer).
  • Cursus MagiX en/of iMovie/FCP-X montage: het leren werken met de video montage programma’s MagiX Video DeLuxe en (Apple) iMovie/FCP-X (5 avonden per cursus).
  • Cursus Filmen en fotograferen met je Smartphone (2 maal 5 avonden).
  • Persoonlijke hulp bij computer en/of video problemen.

Ook geven we in het seizoen 2019-2020 de workshop “Portretfilm maken” (als filmer zoek je een thema en volg je een gestructureerde aanpak (met o.a. story-telling, interview techniek en montage) en maak je een portretfilm van circa 10 minuten over je verteller).

Daarnaast kun je, als je dat wilt, deelnemen aan projecten of de Filmen op lokatie middagen waarin je samen met meer ervaren clubleden meer-camera registraties en andere films leert maken. Kijk verder onder Clubinfo (met o.a. onze Brochure), Clubprogramma en Actueel voor onze huidige activiteiten. Kijk verder onder Archief voor onze films.

Naar de  VCB Brochure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *