Het maken van Drone videos

Videoclub Borne start cursus Filmen met je drone 

Met drones kun je prachtige foto en video opnames maken. Met de drone kun je opnames maken met een heel ander perspectief dan normaal. Door deze opnames te verwerken naast het “gewoon” opgenomen materiaal wordt je video veel aantrekkelijker om naar te kijken. 

Het komende seizoen wordt bij de VideoClub Borne voor het eerst een Drone cursus gegeven met de nadruk op de filmische aspecten van het drone vliegen. De cursus wordt gegeven door Hans Meulenbroek (zie foto en meer info op Moevi.nl) op een aantal woensdagavonden, van 20:00-22:00uur. Voor de cursusdata zie hierboven bij “Kalender (data)”. De cursus wordt gegeven in De Fontein, Twijnerstraat 6, Borne (naast de Baptistenkerk).

De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (7 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief consumpties) en €37,50 voor het half-seizoens lidmaatschap van de Videoclub Borne. Daarmee kun je dan weer wel alle andere clubavonden van de videoclub bezoeken (zie Clubavonden).

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

  • wetten, regels en veiligheid, no flight zones,
  • overzicht drones, welke soorten, opbouw drone, controller, app en firmware,
  • controller instellingen, sport/tripod, GPS,
  • wat te doen voordat je gaat vliegen,
  • advanced flight modes (bijv. drone met waypoints gebruiken, drone auto/jogger laten volgen),
  • tips voor gebruik drone voor fotograferen,
  • tips voor gebruik drone bij filmen.

Ook gaan we samen het geleerde in de praktijk brengen, zie bijvoorbeeld het filmpje hieronder. Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-23408748). Het minimaal aantal deelnemers is 5, het maximaal aantal deelnemers is 10.

Hieronder mooie voorbeelden van active tracking!

 ——————————————————————————————————————

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 50 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf en samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website Videoclub Borne voor meer details en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.

——————————————————————————————————————

Zie ook: Drones Tips en Trucs