Drone films maken en bewerken

Videoclub Borne start cursus Drone films maken en bewerken 

Met drones kun je prachtige foto en video opnames maken. Met de drone kun je opnames maken met een heel ander perspectief dan normaal. Door deze opnames te verwerken naast het “gewoon” opgenomen materiaal wordt je video veel aantrekkelijker om naar te kijken. 

Het volgende seizoen (najaar 2023) wordt bij de VideoClub Borne weer een Drone cursus gegeven met de nadruk op de filmische aspecten van het drone vliegen. De cursus wordt gegeven door Hans Meulenbroek (zie foto en meer info op Moevi.nl) op een aantal donderdag avonden, van 20:00-22:00uur. De cursus wordt gegeven in De Fontein, Twijnerstraat 6, Borne (naast de Baptistenkerk).

De 7 lessen zijn als volgt ingedeeld:

  1. Inleiding,
  2. Basis functies controller,
  3. Basis instellingen voor filmen,
  4. Meer instellingen voor filmen,
  5. Introductie intelligent flight modes,
  6. Monteren met iMovie & FCPX,
  7. Monteren met Magix & DaVinci Resolve

Ook gaan we (na iedere lesavond) samen het geleerde in de praktijk brengen, zie bijvoorbeeld de filmpjes hieronder. 

VCB lidmaatschap en kosten cursus

Voor het volgen van deze cursus dien je lid te zijn van de Videoclub Borne (zie hieronder).  Naast het lidmaatschap bedraagt de prijs dan slechts 40 euro voor de gehele cursus (dus 7 avonden in De Fontein plus 7 praktijk middagen). 

Het VCB lidmaatschap kost €75 per jaar (met minimaal 1 maand opzegtermijn). Met het VCB lidmaatschap kun je behalve deze cursus, ook de clubavonden met de diverse interessante gastsprekers van de videoclub bezoeken (zie Clubavonden)

Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-23408748). De cursus start alleen bij minimaal 10 deelnemers.

——————————————————————————————————————

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 50 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf en samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website Videoclub Borne voor meer details.

——————————————————————————————————————

Zie ook: Drones Tips en Trucs