De Filmwerkplaats

Introductie     Naar de presentatie

“De Filmwerkplaats” is een nieuw (gestart in 2021) en mooi initiatief van de Videoclub Borne. Idee is dat de clubleden samen filmprojecten gaan uitvoeren. Dit kan van alles zijn, van meer-camera registraties tot vakantie documentaires of korte speelfilms. Het maakt daarbij niet uit welk systeem of montage programma je gebruikt. De Filmwerkplaats is “samen doen” (op een leuke manier) om tot een mooi resultaat te komen. Iedereen heeft zo zijn “specialiteiten”, de een filmt liever, de ander monteert liever, we verdelen de “taken” daarmee kunnen we dus in clubverband van elkaar leren en elkaar versterken! 

Dit voorjaar (2021) hebben we gekozen voor een korte (10-15 minuten) speelfilm. Het scenario/script hiervoor is geschreven en wordt al ‘gedécoupeerd’ (het bepalen van de op te nemen shots). Dit najaar gaan we hiervoor de filmopnamen doen. We kijken wie wat wil en kan doen en verdelen de taken. Dan moeten er nog spelers gezocht, filmlocaties gescout, (etc. etc.) en gaan we allereerst op de clubavonden met kleine opdrachten ‘oefenen’. Het echte filmen doen we op een aantal zaterdagen. Daarna gaan enkele clubleden aan het monteren en gaan we samen het eindresultaat bekijken. In het voorjaar van 2022 starten we met een of meerdere nieuwe filmprojecten. De deelnemers bepalen samen wat dat gaat worden.

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 50 leden. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.