MagiX videomontage (Windows)

Wil je die vakantiefilms nu eindelijk eens gemonteerd hebben? Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing! De Videoclub Borne geeft hiervoor de Magix videomontage beginners cursus!

Met de cursus videomontage MagiX behandelen we alle fasen van de montage: het inlezen van het opgenomen filmmateriaal, het eigenlijke monteren van beeld en geluid, het toepassen van beeldovergangen en effecten, het toevoegen van titels en muziek en het exporteren naar bestanden of naar DVD/Blu-Ray disc.

De cursus richt zich specifiek op beginners, je hoeft dus geen ervaring te hebben met het programma. MagiX werkt op de (meest gangbare) Windows computers en is relatief goedkoop om zelf aan te schaffen. De cursus start met twee optionele voorbereidende lessen Check HW  (is mijn computer/laptop wel geschikt?) en Windows  Bestandsbeheer (waar staan en zet ik mijn bestanden op de computer, vooral bedoeld voor degenen die daar toch wat moeite mee hebben). Na deze basiscursus kun je verder met de MagiX – Gevorderden groep. Wil je liever met een Apple aan de slag, kijk dan eens naar onze iMovie en FCP-X cursus.

De cursus zal bestaan uit 5 lessen op de donderdagavond, van 20:00-22:00 uur (zie MagiX montage (programma) voor de data) en wordt gegeven door onze clubleden Gerrit Hemeltjen, Henk Visscher en Gerard Semmekrot. De cursus wordt gegeven in De Fontein, Twijnerstraat 6 te Borne (naast de Baptistenkerk). De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief consumpties en hands-out) en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer wèl alle Clubavonden en Praktijkavonden bezoeken.

Zie ook de on-line verslagen van de vorige editie. Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-41578278). Het maximaal aantal deelnemers is 10.

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 50 leden. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl (Clubprogramma, Cursussen en Actueel), de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.