Maatschappelijke stages

Doe je Maatschappelijke stage (MaS) bij de Videoclub Borne!

Bij de Videoclub zijn er diverse mogelijkheden om je Maatschappelijke stage te doen. Je bepaalt zelf wanneer je dat doet, maar wij helpen je uiteraard daarbij (twee-wekelijks op de woensdag/donderdag van 18:30-19:30uur). Apparatuur (videocamera’s, microfoons, etc.) hebben we voor je op de club. Meer info en/of opgave: Lau Hopmans, tel. 06-23408748 / 06-41578278, email  lau@hopmans.demon.nl. Voor meer informatie over de Videoclub Borne, zie onze website (www.videoclubborne.nl) en ons facebook kanaal (“videoclubborne”). Hieronder wat voorbeelden, maar wellicht heb je zelf ook wel andere goede ideeën.

1. Maak een Lipdub

Als stageopdracht maak je een Lipdub voor een basisschool in Borne, Hengelo of Delden, zie de voorbeelden hierboven. Je zoekt en vraagt zelf een school, maakt (samen met een docent(e) en/of ouder) een draaiboek (bedenk een looproute, wie gaat op welk moment wat doen), gaat filmen, monteert je opnamen en presenteert je resultaat.

2. Workshop voor basisscholen

Je kunt bijvoorbeeld ook een workshop Animaties (zie Doedag ’t Oldhof) vloggen of Stop Motion (zie Speelweek Kulturhus Borne) geven. Natuurlijk kun je dat ook met z’n tweeën doen. Kijk maar eens op het Videotics YouTube kanaal voor inspiratie. Heb je een goed idee gevonden, dan kunnen we altijd samen eens kijken wat we ermee kunnen gaan doen.

3. Helpen bij de cursussen/workshops van de VCB

Ben je zelf handig met je smartphone, een specifiek programma of kun je bijvoorbeeld goed werken met een Apple computer, dan kunnen we altijd je hulp gebruiken bij de cursussen en workshops die we geven. Zo heeft Lisette als MaS een korte cursus videomontage met iMovie (van 5 avonden) voor enkele volwassenen gegeven. Samen kijken we wat het beste past.

4. Maak vlogfilmpjes voor de Videoclub Borne

Maak korte (2 à 3 min) wervende, vlotte en afwisselende filmpjes van onze activiteiten bedoeld als PR op de website en het facebook kanaal van de Videoclub Borne.

5. Maak een PR film

 

 

Als stageopdracht maak je een PR film voor een regionale maatschappelijke vereniging (denk aan een Buurtvereniging, de Voedselbank, het Rode Kruis, de Kringloopwinkel, de Wereldwinkel, etc. etc.). Je zoekt en vraagt zelf een vereniging, maakt een plan, gaat filmen, monteert je opnamen en presenteert je resultaat.

De Videoclub Borne

De VideoClub Borne (VCB) is een (geregistreerde) vereniging van 40 à 50 amateur filmers en bestaat sinds mei 2001. Het doel van de vereniging is het actief bevorderen van de amateur (video) filmkunst in Borne en omstreken. Onze activiteiten zijn bijvoorbeeld het volgen van cursussen en workshops, uitnodigen van gastsprekers en (vooral) het samen maken van steeds betere (video) films, zie vooral onze website www.videoclubborne.nl voor meer informatie.