Streaming media en thuisnetwerk

De vroegst bekende stream is de webcast koffiepotcamera van Cambridge die werd gebruikt om te zien of de koffie al doorgelopen was. Deze bestond al in 1991, lang voordat het world-wide-web bekendheid kreeg. Het Trojan Room koffiezet apparaat was het koffiezet-apparaat dat zich in de Trojan Room (koffiekamer) van het computerlab van de Universiteit van Cambridge bevond. Het werd beroemd omdat het apparaat zichtbaar was via één van de eerste webcams ter wereld.

Bij de Videoclub Borne starten we 26 jaar later met een cursus Streaming media en thuisnetwerk. Altijd al je eigen films via een Plex of Kodi server willen streamen naar je eigen smartphone, dan is deze cursus echt iets voor jou! Wat gaan we doen:

  • Inleiding: Wat kan je er mee, wat is er beschikbaar,
  • Installeer zelf je eigen media-center,
  • Bekijk je eigen foto- en film-collectie,
  • Streaming muziek en films,
  • Uiterlijk, extra’s/add-ons en uitleiding.

De cursus wordt gegeven op de woensdagavond van 20:00-22:00uur (voor de data, zie Cursussen, rechter kolom) door Vincent Slotman (techniek bij Live Role Playing evenementen van 7realms). De cursus wordt gegeven in De Fontein, Twijnerstraat 6 te Borne (naast de Baptistenkerk). De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief consumpties en hands-out) en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer wèl alle Clubavonden en Praktijkavonden bezoeken.

Zie ook de on-line verslagen van de vorige editie. Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-41578278). Het maximaal aantal deelnemers is 10.

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 40 leden. Op de woensdagavond houden we in de even weken onze clubavonden en in de oneven weken onze praktijkavonden. In de even weken op de donderdag houden we onze cursussen. Zie onze website (onder Clubprogramma) of de agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor actuele informatie.